Därför ska du skaffa en tatuering i taget i Stockholm

Inbitna tatueringsexperter i Stockholm rekommenderar att låta det gå lite tid mellan varje ny tatuering. Det värsta de vet är när man skaffar många på en gång.

Den som är mycket intresserad av tatueringskonsten har ofta en särskild så kallad “pet peeve” (något man stör sig på): De som går från ingen tatuering till en hel uppsättning tatueringar på mycket kort tid, kanske till och med i en sittning. Ett ankare här, ett hjärta där, ett skelett på ryggen – och en half sleeve på det.

Självklart finns det inget objektivt “fel” i att skaffa många tatueringar på en gång. Kanske har personen i fråga behövt vänta under mycket lång tid med att skaffa sin första tatuering, och har en hel lång lista på motiv som hen verkligen vet att hen vill ha. Då kan det ju vara prisvärt att ta allt på en gång!

Låt varje tatuering sjunka in mentalt

Men den som vill skaffa en tatuering i Stockholm på ett sätt som möts med förståelse och respekt från inbitna medlemmar av subkulturen “tatuerade” bör skynda långsamt. Börja med en tatuering, och låta det gå lite tid till nästa.

Tanken bakom detta mindset är nämligen att varje tatuering ska fyllas med mening, och vara en del av en helhet tillsammans med de andra tatueringarna på kroppen. Det kan vara svårt att känna in sina känslor för en tatuering, innan den faktiskt sitter på plats – vilket i sin tur innebär att det är omöjligt att på förhand veta vilken nästa tatuering borde vara. Det känner man först när man burit den förra under en lite längre tidsperiod.