Din tandläkare i Solna ställer upp

När du behöver hjälp akut eller har behov av tandkorrigering, vad saken än gäller ställer din tandläkare i Solna upp för dig. De ger service utöver det vanliga när det gäller tandhälsan.

Det är skönt att kunna ringa och få hjälp av någon man litar på. Normalt sett är det inte tandläkarbesök som står högst på önskelistan över aktiviteter, men det kan faktiskt bli så. Har du mycket sneda eller problematiska tänder, kan det vara fint att hitta någon som förstår dina problem och som kan åtgärda dem. Din tandläkare i Solna är inte bara kunnig utan också mycket serviceminded. Det är ju bra att veta när du ringer och har ont i tänderna.

Både akuta och långsiktiga åtgärder

Din tandläkare är allround, och därför kan du få specialisthjälp med det mesta, från rotfyllning till tandimplantat. Vissa åtgärder är väldigt akuta, som naturligtvis om du har fått en inflammation i en tand och du har mycket ont. Du kan ha ramlat och slagit ut en tand, eller bitit i en osedvanligt seg kola så att tanden har gått sönder. Gamla fyllningar kan lossna och ganska mycket kan hända i munnen under en livstid.

De långsiktiga åtgärderna är när det gäller tandreglering, och man ändrar tändernas position i munnen. Det finns många nya och moderna sätt att göra det på, till exempel med plastskenor som kallas invisalign. Då byter man successivt ut korrigerande skenor och över tid blir tänderna raka och fina igen. Det är skonsamt att fixa till sina tänder numera, så var inte rädd för att fråga din tandläkare i Solna vilka möjligheter som passar för dig.

Lagning eller blekning

Har du hål i tänderna måste det förstås åtgärdas, men om det bara är början till hål kan man avvakta lite. Borstar man tänderna noga och tänker på att undvika sötsaker, händer det ibland att den lilla pricken inte blir större, och man lagar inte i onödan. Har du fina tänder, fast de är mer gula än vita, kan du bleka dem hos tandläkaren. Det finns olika nyanser att välja mellan, så du behöver inte ha ett bländande leende, bara lite vitare och lite fräschare.

Med detta sagt, din tandläkare fixar det mesta, och har du stora gluggar i munnen för att det fattas tänder, kan man ersätta dem med konstgjorda så kallade implantat. Det finns olika möjligheter, som till exempel en konstgjord tand fäst med titanskruv i käkbenet.